אודות

מי אני


נעים מאוד,

שביט אנוש- פיזיותרפיסט שעוזר לאנשים להגיע למטרות האישיות שלהם. 

בעל תואר ראשון בפיזיותרפיה מאוניברסיטת בן-גוריון (1997) ותואר שני בפיזיותרפיה מאוניברסיטת תל אביב (2008), מרצה, מדריך קליני.

עבדתי 10 שנים במכון של שירותי בריאות כללית בחולון, מתוכן תשע כמדריך קליני.

במשך 12 שנים הייתי מנהל ההדרכה הקלינית של חברת אפוס, שפיתחה את הטיפול אפוסתרפיה. במסגרת זו העברתי עשרות קורסים תיאורטיים ומעשיים בארץ ובחו"ל.

כיום אני נהנה (יש שקוראים לזה עובד ב...) לחלק את הזמן שלי בין עבודה כפיזיותרפיסט בצבא  ועבודה בקליניקה שלי במודיעין.
 אני עוסק בתחום הכאב הכרוני ומתמחה בטיפול בבעיות ”עקשניות“.

 אני פיזיותרפיסט כבר הרבה זמן ועדיין אוהב מאד את מה שאני עושה יום יום. למה? כי מהות המקצוע שלי, לב הגישה שלי, היא לעזור לכל אחד ואחת שנכנס בדלת הקליניקה. כל אחד ואחת לפי המטרות שחשובות להם. זו הסיבה שאני רואה קהל די מגוון, החל בנערות שרוקדות בלט 8 שעות בשבוע, דרך פאוורליפטרים שמציק להם משהו בדדליפט ועד לבני 80 שרוצים ללכת ברחוב בלי לחשוש מנפילה.נהנה לייצר להגיע למטרות ולהישגים בטיפול בספורטאים בגישה ייחודית וממוקדת לשיפור הישגים ויכולות. 

אחד הדברים שממלאים אותי בהרבה אושר וסיפוק זה כאשר אני מצליח לעזור למישהו למצוא את הדרך חזרה לחיים פעילים, לחזור לעשות את הדברים שהוא אוהב. 

הטיפול שלי, המבוסס על שילוב של מחקר מדעי ועל ניסיון קליני של מעל ל-20 שנה, מתייחס תמיד לאדם ולא רק לבעיה בלבד. מניסיון רב שנים, אני מכיר בעובדה שבעיות גופניות: כאבי גב, בעיות ברכיים, נקעים חוזרים בקרסול, כאבים כרוניים ממושכים, לעולם אינן מנותקות מהאדם הסובל מהן. ולכן הטיפול שלי תפור אישית לכל מטופלת ומטופל בהתאם למטרות שנקבע ביחד. 

בין אם הבעיה היא חדשה ובין אם האדם כבר מסתובב במערכת הרפואית שנים ללא שיפור מספק- אפשר למצוא דרך בה נלך יחד כדי לחזור לתנועה, תפקוד ואיכות חיים טובה. 

למה נוע תנוע? 


מספרים שגלילאו גליליי אמר את הביטוי "אף על פי כן, נוע תנוע" לאחר שהכנסייה אילצה אותו להתכחש לתגלית המדעית שלו לפיה כדור הארץ נע סביב השמש (שבכלל הייתה תגלית של קופרניקוס, אבל הוא לא אמר נוע תנוע....). הקליניקה שלי נקראת כך כי המחקר הרפואי, הניסיון שלי והאני מאמין שלי הוא שתנועה היא 'סם החיים'. בכל בעיה שנתקלתי בה במהלך שנות הניסיון שלי, בכל מחקר שקראתי, מי שזז/ה יותר, מי שמפחד/ת פחות לתפקד, הם האנשים שמשתפרים.  בנוסף, אני מאמין גדול במדע ובמחקר כבסיס לרפואה.
אז נכון, לעיתים לזוז ולנוע זה קשה וכואב ומפחיד, ויש מי שיגידו לכם שלא כדאי, שזה מסוכן, אבל בשביל להבין איך לעשות את זה נכון, בשביל זה אני פה. המטרה שלנו תהיה להפחית את הכאב והחשש, ולמצוא איזה תנועות ופעילויות ניתן לעשות בכל שלב. כמו בני שלוש- כל הזמן נבדוק גבולות, נראה עם אפשר עכשיו מה שאתמול היה קשה.... כך נרחיב את מעטפת התנועה. ככל שתנועו יותר, ביחד עם הטיפול, הכאב גם הוא ילך ויפחת.
אף על פי כן, נוע ננוע....